Odihnă în Artek-Bukovel pentru copii adoptivi din familii de plasament

4 ЧЕРВНЯ 2024
Odihnă în Artek-Bukovel pentru copii adoptivi din familii de plasament

Au mai rămas doar câteva zile până la începerea taberei "Artek-Bukovel". În această vară, tabăra va primi 1 500 de copii din familii numeroase de plasament care se vor odihni aici grație finanțării din partea Fundației Elena Zelenska. Scopul principal al unui astfel de proiect este restabilirea sănătății fizice și psihice a copiilor. Prin urmare, Carpații ucraineni vor fi din nou cel mai bun loc pentru recreere, deoarece aici copiii se vor simți în siguranță și calmi.

Bukovel este bucuros să ofere condiții de recreere pentru generația viitoare și face tot posibilul pentru ca fiecare copil să se simtă fericit. Aer curat, un ecosistem montan unic, mese echilibrate cu cinci feluri de mâncare, programe bogate pentru fiecare vizită, consilieri grijulii și securitate 24/7 în stațiune – toate acestea vor contribui la recuperarea tinerilor oaspeți și vor ajuta la crearea unor amintiri de neuitat pentru toată viața.

Proiectul privind organizarea odihnei pentru copiii din familii numeroase de plasament continuă pentru al doilea an consecutiv. Vara trecută, aproximativ 1 200 de elevi din 218 familii de plasament mari au vizitat tabăra "Artek-Bukovel". Aceștia au fost copii din Harkov, Herson, Sumî, Zaporijjia și din alte regiuni de primă linie, precum și persoane strămutate în interior din regiunile Donețk și Lugansk.

"Este foarte important pentru noi ca numărul maxim de copii din fiecare familie de plasament numeroasă să plece în vacanță. Până la urmă, nu este întotdeauna posibil ca părinții, care au uneori până la zece copii, să-i trimită pe toți în vacanță la în același timp, proiectul Fundației oferă o asemenea oportunitate, iar în acest sezon am subliniat tocmai să trimitem cât mai mulți copii din astfel de familii în Carpați", – subliniază Olena Zelenska, fondatoarea Fundației.

Ne vedem în inima Carpaților!