СВЯТО УКРАЇНСЬКОЇ КУХНІ З КОСТЯНТИНОМ ГРУБИЧЕМ

11 ЛИПНЯ 2016
Свято української кухні з Костянтином Грубичем

«Смачна країна» з Костянтином Грубичем у дитячому таборі «Артек-Буковель» подарувала всім її учасникам море вражень, натхнення, хороший настрій і нові рецепти приготування картоплі та баноша.

Відомий телеведучий побував у всіх регіонах України, готував і смакував страви, притаманні тій чи іншій місцевості.   Про все це він описує в своїй книзі. Артеківцям було цікаво зустрітися з людиною, яка може розказати навіть більше, ніж вони самі знають про свій регіон. Про користь овочів і фруктів в ігровій формі артеківці дізнавалися, взявши участь у пізнавальному квесті «Смачно по-українськи!», творчих зустрічах із відомим журналістом. Автограф і фото з гостем – на завершення заходів.

Найбільшою кількістю питань хлопці й дівчата «закидали» Костянтина під час приготування українських страв на багатті просто неба. Цікавило все: улюблені страви, що люблять їсти на Полтавщині, малій батьківщині гостя, і в якому віці став писати (в шкільні роки), і як працювалося на телебаченні – з 1989 року в програмах для дітей та юнацтва («Клас-юніор-бізнес», «Вибрики», «Дитячий сеанс»). В кінці 90-х він перейшов на канал «1+1», де був репортером «ТСН», а також вів програми «Дитячий сеанс», «Сніданок з 1+1», «Смачна країна» і «Глухоманія з Костянтином Грубичем». 2007 рік – автор і ведучий передачі «Смачна країна» і «Знак якості». Сьогодні Костянтин Грубич є постійним експертом розважальної сімейної телепередачі «Все буде добре» на телеканалі «СТБ», охоче ділиться своїм досвідом в рамках факультативу «Авторські програми українського телебачення» і курсу «Сценічна майстерність» в Київському національному університеті культури і мистецтв.

Процес підготовки традиційної страви гуцулів (баноша) супроводжувався піснями, питаннями-відповідями, розповідями дітей про свої улюблені страви. Почастували баношем всіх 90 учасників зустрічі, серед яких були діти зі Словакії, Росії, Об’єднаних Арабських Еміратів.

А печена картопля, яку приготували артеківці разом із відомими журналістом, уже ввійшла в історію «Смачної країни» під назвою «Картопелька “Буковелька”». Смакували всі – головний лікар табору, діти, вожаті. Дорослі разом із дітьми раділи вечірньому сонцю, посмішкам один одного, душевним пісням під гітару. 

Проводжали гостей – Світлану і Костянтина Грубичів – у традиційному артеківському колі, де всі бажаючі висловлюють свої думки, почуття, емоції. А вони були у всіх схожі – хочеться зустрітися ще раз, тому що стали друзями, і всім було затишно і приємно спілкуватися.