ЕТНОПАРК «ГУЦУЛ ЛЕНД» У «БУКОВЕЛІ»

30 ЛИПНЯ 2019
Етнопарк «Гуцул Ленд» у «Буковелі»

Етнопарк "Гуцул Ленд" – це захопливі історії про життя та побут горян Українських Карпат: гуцулів, бойків та лемків. Це територія, що поєднує в собі різні площадки відпочинку та розваг на території "Буковелю", яка знаходиться за Озером Молодості. Однією з основних площадок є скансен (етнографічний комплекс просто неба). Наш скансен відрізняється від звичайних музеїв тим, що має інтерактив із гостями – ви можете зайти в середину хати, якій близько 200 років, сісти на лаву та дивитись, як горить вогонь у печі, спробувати змолоти борошно із пшениці у жорнах, виткати доріжку на справжньому ткацькому верстаті, спостерігати, як готується сир у сироварні та навіть взяти участь у театралізованому дійстві гуцульського весілля. Тут також є територія, на якій розміщено контактний зоопарк, де живуть у природних умовах свійські, екзотичні, дикі тварини та птахи, від яких будуть у захваті не тільки діти, а й дорослі. Окрім уже згаданих переваг, це креативний простір – зона творчих майстерень та пізнавальних майстер-класів, де можна спостерігати та навчатись народним ремеслам і технікам, які є популярними і які вже є на межі зникнення. 

І, нарешті, якщо ви вже побачите та візьмете участь у всьому, що ми перерахували, у нас ще є оригінальні та неповторні фотозони для ваших соціальних мереж, а також це арт-галерея "Скриня", клуб українського кіно зі світовими іменами, зони відпочинку та розваг, – це все входить у вартість одного вхідного квитка всього за 90 гривень. 

На території скансену розміщені унікальних пам’ятки народної дерев’яної архітектури ХІХ – поч. ХХ століття, які розібрані та перевезені з найвіддаленіших гірських куточків Українських Карпат. Одна із найдавніших пам’яток – хата з села Рожанка Львівської області датована 1860-80 роками, чудом збереглась завдяки стараннями останнього власника Петра Бахура. Надзвичайно цінним музейним експонатом є гуцульська хата заможних вівчарів із села Ворохта датована кінцем ХІХ століття. Унікальна ґражда як приклад закритого типу будівлі на території етнопарку є нашою особливою гордістю. 

Столітні дерев’яні хати скрупульозно відтворені разом із інтер'єрами, побутовими речами та творами народного мистецтва створюють неповторну атмосферу того часу, передають дух та збережені гірські традиції. Основна мета етнопарку – зберегти ці згасаючі традиції та народну культуру Українських Карпат, ознайомити гостей із унікальною спадщиною нашого краю.

У майбутньому ми плануємо ще багато креативного та оригінального: фестивалі, творчі воркшопи, пленери та багато іншого, – все тільки починається. Не пропустіть.

Запрошуємо у володіння етнопарку "Гуцул Ленд".