139 ветеранів взяли участь у Strong Spirit’s Games в Bukovel

16 ВЕРЕСНЯ 2024
139 ветеранів взяли участь у Strong Spirit’s Games в Bukovel

14 вересня 2024 року в Bukovel відбувся фінал національного відбору до збірної команди ветеранів України до міжнародних змагань "Strong Spirit’s Games 2024". У заході взяли участь 139 ветеранів із 20 регіонів України. 

Змагання були організовані Федерацією стронгмену України спільно з Міністерством у справах ветеранів України, за партнерства Bukovel. Для курорту є надзвичайно важливою підтримка таких спортивних та соціальних ініціатив, щоб таким чином висловити вдячність і повагу захисникам та захисницям.

"Спорт – найкращий засіб та інструмент для ресоціалізації ветерана у цивільне життя. І ми вдячні курорту “Bukovel” за підтримку генеральним партнерством таких важливих для суспільства ініціатив", – зазначив президент Федерації стронгмену Сергій Конюшок.

Спортсмени змагалися в адаптивних видах спорту: жим штанги лежачи (на максимум та на рази), веслування на тренажері (100 м та 100 сек), ривок гирі, ейрбайк 50 ккал. Атлети демонстрували неймовірну силу, витривалість та незламний дух. Їхня наполегливість і рішучість надихає на нові досягнення та є прикладом для інших ветеранів. 

Учасник змагань ветеран Ілля Гайдук коментує: "Такі змагання надважливі. Йдучи до результату, тренуючись, всі ми в колі однодумців і маємо вагому підтримку. Для нас життя набуває сенсу!"

За підсумками змагань комісія визначить 50 учасників національної збірної. Це найбільша кількість українських ветеранів, які братимуть участь у міжнародних змаганнях. Федерація стронгмену України за сприяння та підтримки Міністерства ветеранів, а також за підтримки курорту “Bukovel”, вперше в історії організовує міжнародні змагання для ветеранів війни “Strong Spirit’s Games”, які відбудуться 11-13 жовтня в Мадриді, в рамках фестивалю Арнольда Шварценеггера.