За підтримки Bukovel у Мадриді відбулись змагання для ветеранів Strong Spiritʼs Games

16 OCTOBER 2024
За підтримки Bukovel у Мадриді відбулись змагання для ветеранів Strong Spiritʼs Games

11 жовтня в Мадриді відбулися міжнародні змагання "Strong Spiritʼs Games" для ветеранів війни в рамках щорічного спортивного фестивалю "Arnold Classic Europe". Це перші подібні змагання під егідою України, організовані федерацією стронгмену України, де генеральним партнером виступив курорт "Bukovel". 

У турнірі взяли участь 80 спортсменів-ветеранів із 5 країн світу. Крім України, це учасники зі Сполучених Штатів Америки, Естонії, Ірландії та Нідерландів, котрі змагалися у 5 різних дисциплінах: жимі лежачи, веслуванні на тренажерах, підйомі гирі та ейрбайку. 

"Протягом року ми провели серію з 10 змагань у регіонах України, до яких залучили понад 1500 ветеранів. 14 вересня в Bukovel відбувся фінал національного відбору. Далі була сформована збірна команда з 50 ветеранів, які представили нашу країну на міжнародному рівні. Дякуємо Bukovel, адже участь наших хлопців у міжнародних змаганнях, як і проведення національного відбору, стали можливими завдяки генеральному партнерству курорту. Сподіваюся, це стане гарною традицією співпраці задля такої важливої для України ініціативи", — коментує подію президент Федерації стронгмену України Сергій Конюшок.

Збірна України впевнено перемогла у загальному заліку Strong Spirit’s Games. Друге місце посіли військові ветерани зі США, а бронзовий кубок здобули учасники з Естонії.

"Спорт нам потрібен для того, щоб ми як фізично, так і психологічно готували себе до подальших перемог. Це важливий спосіб ресоціалізації ветеранів: мотивація до тренувань та об’єднання у спільноту, що підтримує у складні моменти, допомагає не зупинятись та рухатись уперед", — стверджує учасник-ветеран Михайло "Север" Дроботенко.

Для Bukovel підтримка таких спортивних та соціальних ініціатив є надзвичайно важливою, адже в такий спосіб курорт висловлює вдячність і повагу захисникам та захисницям України.